Werkwijze

Coaching, ondersteuning en casemanagement

Uniek in Eigenheid biedt hulp bij complexe zorgvragen. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door cliënten op groeps- of individueel niveau te begeleiden. En door het coachen van het zorgteam, van verwanten en/of de casemanager. In elk geval werken we altijd samen toe naar de beste oplossing voor elke zorgvraag.

 

Methode Heijkoop

Uniek in Eigenheid gebruikt de methode Heijkoop om de kijk op de cliënt of op het team te veranderen. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je je als begeleider bewuster wordt van je eigen handelen. Door ontdekkend kijken, videotraining en een functioneringsprofiel ontdek je hoe je het vertrouwen van je cliënt kunt vergroten.  Uniek in Eigenheid helpt je met deze stappen.

 

Wil je meer weten over de methode Heijkoop? Op deze site lees je meer over de methode. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. We vertellen je graag meer over deze methode en hoe wij hem gebruiken.

 

Triple-C

Met hulp van Triple-C helpen we om het gewone leven te herstellen. We richten ons daarbij bewust niet op het controleren, beheersen en managen van het probleemgedrag. We gaan juist op zoek naar de oorzaken van het gedrag en we kijken hoe jij als coach betekenis kunt creëren voor je cliënt. Triple-C staat voor Coach, Cliënt en Competenties. Coach en cliënt werken samen om competenties verder te ontwikkelen. Om zo te komen tot een gewoon leven waarbij de mogelijkheden -en niet de beperkingen- centraal staan.

 

Nieuwsgierig naar onze werkwijze met de methode Triple-C? Bel of mail, we leggen het graag aan je uit!